Инициативи

Инициатива

Учениците от VIб клас се включиха в предколедната дарителска инициатива „Операция Плюшено Мече“. Те сами събраха сумата и закупиха нужните количества прах за пране и електрическа парна ютия и ги изпратиха на Преходно жилище .

    КСУ „Олга Скобелева“, гр. Пловдив

                                                              

2 А клас

В събота-5 октомври, ученици, родители и класната на 2 А клас участваха в програмата на Археологическия музей-„Митове и легенди в музея“. Всички изслушаха легендите, приготвени за посетителите, а после търсиха героите от тях-скрити в експонатите на музея. После групата отпътува за конната база до Житница, а на връщане разгледа графитите върху къщите на Старо Железаре! Беше прекрасна събота!

Инициатива

Цяла година учениците от 2 „а“ клас събираха пластмасови капачки, които после замениха за детски книжки. Научиха се да рециклират и си обещаха да продължат и през следващата учебна година.

Да подадем ръка на деца в нужда

Учениците от I „в“ клас в ОУ „Кочо Честеменски“ с готовност се включиха в акцията „Деца помагат на деца“ на асоциация „Съзидание“, като събираха жълти стотинки, защото вярват, че любовта и помощта възпитават и са най-чистия и красив подарък, с който можем да зарадваме дете в нужда.
Събраните средства бяха предадени с помощта на родителите в един от обявените пунктове от асоциацията в гр. Пловдив. Децата получиха грамота за благородната си постъпка.

Клуб „Готвим здравословно“

Кои са здравословните храни? Какви грижи полагаме, за да имаме здрави и бели усмивки? … На тези и още много други въпроси отговориха млади стоматолози на срещата им с учениците от клуб „Готвим здравословно“ с ръководител Силвана Сърмаджиева.


Едно добро дело

По молба на децата от с. Бяга и по инициатива на г-жа Димулска, родителите и децата от 2 „а“ кл. събраха и изпратиха книжки, подаръци и мебел за обзавеждане на новата им  библиотека „Никола Вапцаров“. Изненадващо вчера второкласниците получиха почерпка от новите си приятелчета от селото. Техните ръководители г-жа М. Иванова и г-н Геленчев ги поздравяват за проявената добрина, отзивчивост и щедрост. Горди и щастливи сме, че учениците от нашето училище растват като добри хора!

Инициатива Първи Март

На 01. 03. 2019г. ученичките Димана и Никол от III „б“ клас посетиха Детска онкология гр. Пловдив. Те подариха на всички деца  ръчно изработени мартенички – творения на всички ученици от третите класове на ОУ “ Кочо Честеменски“. В отделението ги посрещнаха доц. Спасова и д-р. Стоянова.

 

 

 

 


Честита баба Марта от учениците от IV „б“ клас, с класен ръководител Диана Иванова.

Една празнична изненада за всички ученици, учители, родители с изработените от тях мартенички! Поздравихме и Регионалното управление на образованието, отдел “ Образование“ към община Пловдив и кмета на район Централен. Щастливи сме, че усмихнахме толкова много хора!

 

 

Международен ден срещу тормоза „Ден на розовата фланелка“

На нас ни пука за нашите деца!

За седма поредна година на 27 февруари в ОУ „Кочо Честеменски“  ще бъде отбелязан Международният ден срещу тормоза в училище:  „Ден на розовата фланелка“.

Ръководството и педагогическият колектив на ОУ „Кочо Честеменски“ кани родителите или други значими въззрастни за децата да се включат в инициативата „Ден на розовата фланелка: на нас ни пука за нашите деца!“, с която  да подкрепят каузата “НЕ на тормоза в училище”. Нека на 27.02. да сложат розова риза, тениска, вратовръзка, блуза или лентичка и да кажат „Не“ на тормоза. С носенето на розова риза/блуза, тениска или с розова панделка на ревера, родителите могат  да отправят своето послание към децата: “НЕ на тормоза: НЕ на обидите, подигравките, измислянето на прякори. НЕ на грубостта в отношенията”.

Ръководството и педагогическият колектив на ОУ „Кочо Честеменски“

Успехи

Ученикът Христо Благоев, от 2 б клас се класира на 3 място в турнир по шах, организиран от шахматен клуб Пловдив. Учители и съученици го поздравяват и му пожелават нови по- високи успехи.

 

 

 

 

 


Проекти

Учениците от 2 б клас работиха по проект „Опознавам света на животните“. Разделени на екипи, представиха разнообразието и особеностите в начина на живот на дивите животни, селскостопанските животни, животните в зоопарка и домашните любимци. Госпожа Христева и г-жа Маркидова ги поздравиха за добре свършената екипна работа.