Инициативи

Дейности през есента

Разказвач на приказки

За поддържане и развиване на читателските интереси на учениците активно участие взимат и родителите от нашето училище. Константин Кирил – баща на второкласник бе в ролята на разказвач на приказки.
Децата от 3 „а“ клас с инерес и удоволствие слушаха сладкодумния разказвач и задаваха въпроси свързани със съдържанието на представената книга и нейния автор.

 

 


Компютърно моделиране

Учениците от третите класове с интерес очакват часовете по Компютърно моделиране. С помощта на „Вее Воt“ под игрова форма изучават алгоритмите за програмиране.
Успех на бъдещите програмисти!


„Природните богатства на България“

В дейности по интереси учениците от 3 „а“ клас изготвиха проекти, с които обобщиха и онагледиха изучения по „Човекът и обществото“ материал за „Природните богатства на България“.


„Правила за опазване на родната природата“

Учениците от 3 „а“ клас изработиха диплянки на тема „Правила за опазване на родната природата“ от обобщителния урок “ Да съхраним природата на България“.
Александра Игнатова и Давид Сасонов направиха и своите първи опити да представят презентациите по темата пред съучениците си.


Развитие на речта

В часовете по Развитие на речта учениците от 3″а“ клас се научиха как да напишат лично писмо. Написаха и изпратиха на своята учителка правилно адресираните си писма и получиха на свой ред такива. Сега е ред да изготвят и изпратят Коледни картички.


Обучение по английски език

Използваме възможностите на технологиите и преговаряме изучения материал. Упражняваме слушане, разбиране и развиваме компютърните умения в обучението по английски език. Браво на учениците от 2 „а“ клас.
С поздрав: г-жа Геленчева

    


Екскурзия до гр. София

На 01.11.2018г. ученици от втори, трети и четвърти клас посетиха Музикалния театър в гр.София и гледаха мюзикъла „Ян Бибиян“. Имаха удоволствието след представлението, да се снимат с артистите за спомен.
След това разгледаха експонатите в Природонаучния музей.
Разгледаха Руската църква и Храм паметника „Александър Невски“.


Спортни успехи

Учениците от III „г“, Атанас Атанасов и Радослав Митев , показаха своите медали и грамоти, извоювани с много труд в състезияния по плуване и лека антлетика. Пожелаваме им много бъдещи успехи!


Първи учебен ден на учениците от първи клас

Национална седмица на Четенето

По традиция и тази година през седмицата на четенето, учениците от 3 „а“ клас в ОУ „Кочо Честеменски“ посетиха по-малките си съученици от 1″б“ клас и направиха художествен прочит на българската народна приказка „Мъдростта на старците“. Първокласниците бяха отлични слушатели и успяха да извлекат поуката от приказката, че трябва да уважаваме възрастните хора- носители на мъдростта.

Европейски ден на спорта

На 28. 09. 2018г. от 7:30 ще се проведе Европейски ден на спорта в училище. Като както следва от 7:30 до 7:40 ще се проведе аеробика, от 7:40 до 7:50 голямо хоро. В голямото междучасие игри за малките и танци за големите.

ОУ „Кочо Честеменски“ е училище в облака!

 

Стартираме новата учебна година с Google G suite за образованието. Инструментите на Google ни помагат да работим с по-малко хартия и да развиваме дигиталната компетентност на учениците и учителите.

Google G suite за образованието се внедрява съвместно с Център за творческо обучение и е част от проекта Училище в облака.