Успехи

Google Certified Educators

На 13.02.2019 г. се проведе тържествена церемония, организирана от Центъра за творческо обучение. Бяха връчени удостоверения на 200 учители от 16 училища, преминали обучение по програмата „Училище в облака“.
ОУ „Кочо Честеменски“ бе сред отличените. Трима учители – Атанаска Заешка, Десимира Миланова и Цветан Геленчев, бяха сертифицирани с Google Certified Educator – Level 1, Level 2. Кметът на гр. Пловдив, инж. Иван Тотев, поздрави всички учители и изказа гордостта си от постигнатото до момента развитие на пловдивските училища.

 

 

Успехи

Ученикът Христо Благоев, от 2 б клас се класира на 3 място в турнир по шах, организиран от шахматен клуб Пловдив. Учители и съученици го поздравяват и му пожелават нови по- високи успехи.

 

 

 

 

 


Проекти

Учениците от 2 б клас представих своите проекти на тема: „Диви животни“.

 

Успехи

Победителите от IV „б“ в състезанието „Аз и природата“ – Елица, Полина,
Анна-Мария,  Пламена, Мария-Никол, Даниел, Божидар и Денислав.

Калоян Петров IV „б“ клас с трето място
в XXVI Коледно математическо състезание
на ОУ „Драган Манчов“.

 

 

Успехи

Учениците от II „б“ клас, Алекс Генев, Атанас Томов, Борис Клинканов, Иван Михайлов, Кристиян Аврамов, Никол Шопова, Силвия Алексиева и Християна Митвичина, участваха в състезанието „Аз, природата и светът“. Всички получиха максимума – 50 точки и бяха наградени с грамоти. Кл. ръководител г-жа Христева се гордее с тях.
Браво, деца!

 

 


Ученичката Анита Радулова от II „б“ клас спечели златен медал в състезание по плуване – 50м. бътерфлай, проведено в гр. Крагуевац, Сърбия. Г-жа Христева и г-жа Маркидова, както и съучениците й се гордеят с нейните спортни постижения.
Браво, Ани!
Ти си нашето „златно делфинче“!


Учениците от II „б“ клас с класен ръководител г-жа Хр. Христева, в часа по технологии и предприемачество, изработиха модел на сешоар.
Чрез практически дейности и участие в ролева игра, учениците научиха най-важните правила при употреба на електрически уреди.

 

 

„Твоят час“

ОУ „Кочо Честеменски“, гр. Пловдив, получи поздравителен плакет за Активен участник в проект „Твоят час“ за образователен напредък.

Успехи

Учениците от III „г“ клас, Атанас Атанасов и Радослав Митев, се похвалиха със своите спортни постижения, извоювани през ваканцията. Атанас Атанасов спечели второ мясно на състезание по плуване, а Радослав Митев достигна до полуфинал в Международни състезания по лека атлетика за деца в гр. София. Браво!

 

Успехи

Благодарим на всички „сръчковци“ III „а“ клас и техните родители за прекрасно изработените сурвачки.
На Коледния благотворителен базар бяхме единствените „производители“ на сурвачки!
Богат, с ръчно изработени продукти, беше и щандът ни със сладки изкушения, салфетки за празничната трапеза, Коледни картички и украшения за елхата.

 


Учениците от III „а“ клас се изявяват успешно като спортисти:
Мартин Петков заедно с отбора по футбол, в който членува се класираха на 3-то място от 15 участващи в турнира отбори.
Мартин Юсев спечели редица медали от участията си в състезания по плуване и гимнастика.
Красивата и талантлива „кукла“ Юлиана Бонева тренира балет. Има редица награди от участията си в състезания. Тази година ни зарадва с танца „Кукла“.


Ученикът от III „Г“ клас,  Радослав Митев се похвали със спечелен бронзов медал от Коледния шахматен турнир на Шахматен Клуб „Пловдив“.

Браво!

 

 

 


С няколко килограма златни медали и грамоти, децата от III“б“ клас изпращат 2018 година.

Пожелават си през Новата 2019 година да са здрави, щастливи и още по-успешни!


Сребърен медал за Михаела Танева от IV „а“ клас на Коледното математическо състезание и Златен медал в конкурс за рисунка “Енигматично” на тема Испания.


Гордеем се с куража, амбицията и успешното представяне на учениците от III“а“ клас, участвали в есенния кръг на състезанието „Математика без граници“!

Математика без граници – Есен 2018г.

В VI международeн турнир „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“ – Есен 2018г. участваха 21 298  ученици от 20 страни, в това число и  петима ученика от II „В“ клас на ОУ „Кочо Честеменски“ в град Пловдив: Адриана Николова, Азалия Александрова, Виктория Кожухарова, Георги Янев и Самуил Костадинов. На 11.12 2018 г. те официално получиха своите грамоти за участието си в състезанието. За нас е удоволствие да съобщим, че двама от участниците ни – ученичките АДРИАНА НИКОЛОВА и АЗАЛИЯ АЛЕКСАНДРОВА завоюваха БРОНЗОВИ МЕДАЛИ със своето участие! В математическото състезание учениците  показаха своите умения, желание за изява и успех, демонстрираха воля да постигат мечтите си. Смело напред продължава подготовката им за следващия кръг на „Математика без граници“! Пожелаваме им бъдещи успехи и вярваме, че и занапред те ще печелят призови места със своите труд, упоритост, воля и умения!

Учители: Грозденка Манева и Иванка Цветанова

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „МОЕТО ДЗИ“ – 2018

МАРИНА КОПРИНКОВА, от III“в“ клас, е един от тримата лауреати в Национален конкурс „MOETO ДЗИ 2018“: чиято цел е да предостави поле за изява на детското творческо въображение и развитие на познанието за безопасност на пътя.

Поздравления!