Съобщения

„Научи се да караш ски“

Ученици от втори и трети клас от училище „Кочо Честеменски“ взеха участие в  Проект на БФСки „Научи се да караш ски“. Обучението се проведе от 12 до 15 февруари 2019г.

Всички ученици се забавляваха много, докато се учеха да карат ски. В последния ден се проведе състезание, след което всички получиха Дипломи. Поздравления!

 


 
 
 

Работа по групи в час по математика

На 13.02.2019г., в час по математика, учениците от 5а, 5б и 5в клас работиха разпределени на отбори. Всеки отбор разполагаше с работен лист (предварително изработен от преподавателя), листове за чернова, цветни моливи,  коркова дъска и пинчета. Капитаните на отборите разпределиха задачите на своите съотборници и организираха работата им. При правилно решаване на задачите от събиране и изваждане на десетични дроби и спазване на ключа за оцветяване, който изискваше знания за сравняване на десетични дроби се получиха фигури от играта „Майнкрафт”.

Работата в екип беше полезна и интересна  за учениците. Реализирана беше добронамерена конкуренция за успешно справяне.

Преподавател: Димитринка Кушлева

 

Google Certified Educators

На 13.02.2019 г. се проведе тържествена церемония, организирана от Центъра за творческо обучение. Бяха връчени удостоверения на 200 учители от 16 училища, преминали обучение по програмата „Училище в облака“.
ОУ „Кочо Честеменски“ бе сред отличените. Трима учители – Атанаска Заешка, Десимира Миланова и Цветан Геленчев, бяха сертифицирани с Google Certified Educator – Level 1, Level 2. Кметът на гр. Пловдив, инж. Иван Тотев, поздрави всички учители и изказа гордостта си от постигнатото до момента развитие на пловдивските училища.

 

 

Световният ден за игра в училище – 6-ти февруари, 2019.

#GSPD2019
GLOBAL SCHOOL PLAY DAY 2019
Световният ден за игра в училище – 6-ти февруари, 2019.
Учениците от 4 в клас се включиха в  интересна и значима инициатива, която са започнали няколко преподаватели и обучители в САЩ.
Децата играха с неструктурирани игри и се забавляваха много!
   

Отново на училище на 6 февруари

Уважаеми ученици, родители и учители,
Информираме Ви, че във връзка с прогресивно нарастващата заболеваемост от остри респираторни заболявания в област Пловдив директорът на Регионална здравна инспекция – Пловдив е издал предписание №11-6/01.02.2019 г. на основание чл.105, ал.5 от Закона за предучилищното и училищното образование за преустановяване на учебните занятия в училищата на територията на област Пловдив считано на 04.02.2019 г. Запазва се и графикът за междусрочната ваканция.

Закупените купони ще се използват от 06.02.2019г

 

5 февруари –Международен ден за безопасен интернет

Днес световната мрежа е ежедневна среда за общуване, учене, работа и развлечение, а децата от все по – ранна възраст използват технологиите онлайн. Международният ден за безопасен интернет тази година се отбелязва под мотото „ Заедно за по – добър интернет“.

ДАЗД стартира кампания „Общувай разумно в интернет!“ с акцент върху дигитално – медийната грамотност на младите хора и безопасното общуване.

На интернет страницата на ДАЗД / www.sasp.government.bg /, в рубриката „Децата в информационното общество“ е публикувана информация и линк към приложението „Protect Your Kid“ /www.protectyorkid.bg/. Приложението е създадено на български език за Андроид телефони и таблети и позволява на родителите да контролират времето, което детето им прекарва в социалните мрежи, както и да ограничат достъпа до неподходящо онлайн съдържание.

В същата рубрика е публикувана и полезна информация как родителите могат да упражняват контрол върху съдържанието, до което децата им имат достъп и по този начин да ги предпазват от рисковете и опасностите във виртуалната среда. Линк към интернет страницата на Център за безопасен интернет / www.safenet.bg/bg/risk / препраща към информация за основните рискове и опасности за децата в интернет и как може да им се противопоставим.

Удължeна ваканция

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ И УЧИТЕЛИ,

Информираме Ви, че във връзка с прогресивно нарастващата заболеваемост от остри респираторни заболявания в област Пловдив директорът на Регионална здравна инспекция – Пловдив е издал предписание №30-5/20.01.2019 г. на основание чл.105, ал.5 от Закона за предучилищното и училищното образование за преустановяване на учебните занятия в училищата на територията на област Пловдив за периода от 28.01.2019 г. до 01.02.2019 г. включително.

За повече информация следете сайта на училището.

Златка Алдженаби

Директор на ОУ“Кочо Честеменски“


Отлагане на „Знам и мога“

Във връзка с удължаването на грипната ваканция Ви информираме, че националното състезание „Знам и мога“ за учениците от 4 клас се отлага.

Съобщение

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

Във връзка с предписание с изх. № 11-4/21.01.2019 г. от д-р Ваня Танчева-Манчева, директор на Регионална здравна инспекция – Пловдив, на основание чл. 105, ал. 5 от Закона за предучилищното и училищното образование, се преустановяват учебните занятия във всички училища в област Пловдив, считано от 22.01.2019 г. до 25.01.2019 г. включително.

РУО-Пловдив

Закупените купони /за обяд/ ще се използват следващата седмица.