Съобщения

Математика без граници – Есен 2018г.

В VI международeн турнир „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“ – Есен 2018г. участваха 21 298  ученици от 20 страни, в това число и  петима ученика от II „В“ клас на ОУ „Кочо Честеменски“ в град Пловдив: Адриана Николова, Азалия Александрова, Виктория Кожухарова, Георги Янев и Самуил Костадинов. На 11.12 2018 г. те официално получиха своите грамоти за участието си в състезанието. За нас е удоволствие да съобщим, че двама от участниците ни – ученичките АДРИАНА НИКОЛОВА и АЗАЛИЯ АЛЕКСАНДРОВА завоюваха БРОНЗОВИ МЕДАЛИ със своето участие! В математическото състезание учениците  показаха своите умения, желание за изява и успех, демонстрираха воля да постигат мечтите си. Смело напред продължава подготовката им за следващия кръг на „Математика без граници“! Пожелаваме им бъдещи успехи и вярваме, че и занапред те ще печелят призови места със своите труд, упоритост, воля и умения!

Учители: Грозденка Манева и Иванка Цветанова

Дейности през есента

Разказвач на приказки

За поддържане и развиване на читателските интереси на учениците активно участие взимат и родителите от нашето училище. Константин Кирил – баща на второкласник бе в ролята на разказвач на приказки.
Децата от 3 „а“ клас с инерес и удоволствие слушаха сладкодумния разказвач и задаваха въпроси свързани със съдържанието на представената книга и нейния автор.

 

 


Компютърно моделиране

Учениците от третите класове с интерес очакват часовете по Компютърно моделиране. С помощта на „Вее Воt“ под игрова форма изучават алгоритмите за програмиране.
Успех на бъдещите програмисти!


„Природните богатства на България“

В дейности по интереси учениците от 3 „а“ клас изготвиха проекти, с които обобщиха и онагледиха изучения по „Човекът и обществото“ материал за „Природните богатства на България“.


„Правила за опазване на родната природата“

Учениците от 3 „а“ клас изработиха диплянки на тема „Правила за опазване на родната природата“ от обобщителния урок “ Да съхраним природата на България“.
Александра Игнатова и Давид Сасонов направиха и своите първи опити да представят презентациите по темата пред съучениците си.


Развитие на речта

В часовете по Развитие на речта учениците от 3″а“ клас се научиха как да напишат лично писмо. Написаха и изпратиха на своята учителка правилно адресираните си писма и получиха на свой ред такива. Сега е ред да изготвят и изпратят Коледни картички.


Обучение по английски език

Използваме възможностите на технологиите и преговаряме изучения материал. Упражняваме слушане, разбиране и развиваме компютърните умения в обучението по английски език. Браво на учениците от 2 „а“ клас.
С поздрав: г-жа Геленчева

    


Екскурзия до гр. София

На 01.11.2018г. ученици от втори, трети и четвърти клас посетиха Музикалния театър в гр.София и гледаха мюзикъла „Ян Бибиян“. Имаха удоволствието след представлението, да се снимат с артистите за спомен.
След това разгледаха експонатите в Природонаучния музей.
Разгледаха Руската църква и Храм паметника „Александър Невски“.


Спортни успехи

Учениците от III „г“, Атанас Атанасов и Радослав Митев , показаха своите медали и грамоти, извоювани с много труд в състезияния по плуване и лека антлетика. Пожелаваме им много бъдещи успехи!


Първи учебен ден на учениците от първи клас

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „МОЕТО ДЗИ“ – 2018

МАРИНА КОПРИНКОВА, от III“в“ клас, е един от тримата лауреати в Национален конкурс „MOETO ДЗИ 2018“: чиято цел е да предостави поле за изява на детското творческо въображение и развитие на познанието за безопасност на пътя.

Поздравления!

Училище в облака

Учители от ОУ „Кочо Честеменски“ взеха участие в обучение на тема „Училище в облака: общуване и организация“.
G Suite за образованието е водеща облачна платформа, която включва основни приложения, които подпомагат  общуването, организацията на информация и учебния процес в училище. Въвеждането на платформата е предпоставка за развиване на иновативни практики в управлението и учебната дейност.

 

 

Документи

  • Превенция на насилието и агресията. Добри практики – ТУК
  • МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ за превенция на агресията и за засилване на сигурността в образователните институции – ТУК
  • ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО – Справочник – ТУК
  • ИНФОРМАЦИЯ ЗА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЩНОСТТА ЗА ДЕЦА – ТУК
  • Практически насоки за действията, които учители и ученици трябва да предприемат в случай на инцидент, на насилие и в други критични ситуации – ТУК