Съобщения

Отново доказахме, че сме сред най-добрите!

На 31.10.2019 г. бе проведен есенният етап на кампанията „Грамотни ли сме?“, организирана от Община Пловдив, отдел „Образование“.
Целта на кампанията е да се провери нивото на грамотност на учениците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Всички пловдивски училища взеха участие в нея. В състезанието се включиха 12 седмокласници от ОУ „Кочо Честеменски“ с учител по български език и литература – г-жа Богойска, които се представиха на ниво.
Лилия Стефанова Стоянова VII „б“ клас се класира на I-во място, а Бояна Костадинова Христова – на III-то! Поздравления, момичета, и успех!

Под мотото ,,Ние четем“ първокласници и деца  от подготвителната група споделиха своето междучасие. Ученици от I „A“  гостуваха на по-малките си приятели, като им четяха гатанки и приказки. Добра четивна техника показа и детенце от подготвителната група. 

В библиотеката любима книжки детски тука има. Тук в читателския кът тихо първокласници четат. Всеки своя книжка е донесъл, в чудни светове се е пренесъл, а учителката наша още книжчици донася.


I ,, А “ клас с класен ръководител г- жа М. Бойчева

Образователна среща

Образователна среща с г-жа Люба Маркова-илюстратор и издател на детски книжки, с която децата разказваха по илюстрация, научиха кои са родителите на книжката, оцветяваха илюстрации по приказки и получиха за подарък чудни детски книжки за  библиотеката в класната стая. (Срещата е част от дейностите на I ,,а“ клас  във връзка с Национална стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността и  Национална седмица на четенето на РУО- Пловдив.)

ДЕМОНСТРАЦИЯ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ – АРХАНГЕЛОВДЕН

На 09.11.2019 г., по случай Архангеловден – празник на полицията, учениците от II „б“ клас посетиха
демонстрация на служителите от сектор „Специални полицейски сили“ към ОДМВР – гр. Пловдив.
За второкласниците беше интересно да наблюдават демонстрираните бойни умения и
задържането на нарушители на обществения ред. Имаха възможност да се качат в
специализираните превозни средства и да се запознаят със защитните средства на полицаите –
каска и предпазен щит.
Най – силно впечатление в учениците оставиха добре обучените полицейски кучета.
Благодарим за възможността да се запознаем отблизо с полицейската професия.