Съобщения

Пролетен спортен празник

Уважаеми родители и  ученици,
на вашето внимание представяме компилация със спортни изяви на нашите ученици посветени на пролетния спортен празник на ОУ „Кочо Честеменски“ проведен на 21.05.2020 г.

24 май

 Празник на българската просвета,
култура и славянската писменост
в ОУ „Кочо Честеменски“

Важно

Във връзка с изпълнение на заповед РД09-706/31.03.2020 гна министъра на образованието и науката Ви информирамe, че съгласно раздел V т. 3.2 от организацията на дейностите по приемане на ученици в VIII клас в неспециализираните училища на места по държавен план-прием за учебната 2020/2021 година следва да създадете организация за приемане на заявления за полагане на изпити за проверка на способностите (музика и/или физическо възпитание и спорт) от желаещите ученици от Вашето училище в срок от 27.05.2020 г. до 29.05.2020 г.

Към заявленията за полагане на изпит за проверка на способностите по физическо възпитание и спорт задължително се прилага копие на застрахователна полица „Злополука“ за дните на изпита.

Всеки седмокласник, желаещ да се яви на изпит за проверка на способностите (по музика и/или спорт), може да го направи по един от следните начини:

– принтиране, попълване на заявлението, полагане на подписите на ученика и родителя, сканиране/снимане и подаване по електронен път до училището, в което се обучава седмокласникът;

– при липса на принтер/скенер се допуска попълване на заявлението в word формат и подаване по електронен път до училището, в което се обучава седмокласникът, като заявленията се проверяват за коректност и пълнота, принтират се, сканират се в PDF формат и се изпращат до РУО – Пловдив; след отмяна на извънредната епидемична обстановка се създава организация за подписване на принтираните заявления от родителя и ученика.

Заявленията се приемат с входящ номер в училището, в което се обучава ученикът в VII клас и се изпращат придружени с опис в РУО-Пловдив по електронен път през Системата за сигурно електронно връчване (https://edelivery.egov.bg/ ) до 17:00 часа на 29.05.2020 г.

Прилагаме Ви образец на заявлението за проверка на способностите във формат Word.

Кодовете на изпитите, които се вписват  в заявлението са както следва: за музика – код 03, за физическо възпитание и спорт – код 06.

В заявленията за полагане на изпит за проверка на способностите по музика  задължително се записва  „Музика – …………… /посочва се какъв инструмент или пеене/“.

Онлайн проекти

В условията на дистанционно обучение учениците от 3.“а“ клас под ръководството на своята класна ръководителка г-жа Мариана Иванова и с помощта на своите близки успешно усвоиха работата с програма WriteReader и сами създават интересни електронни книжки за своите проекти. Това стана едно от любимите им занимания.

11.05.2020 Патронен празник на ОУ „Кочо Честеменски“

Уважаеми колеги,
скъпи ученици и родители,

Честит патронен празник!

По случай празничния ден Г-жа Алдженаби, директор на нашето училище, Ви изпраща приветствие, а ние учителите и учениците на ОУ „Кочо Честеменски“ сме подготвили празнична програма.

Бъдете здрави!

Сайт с материали на ученици по случай днешния ден – Разгледайте!

ВАЖНО!

Националното външно оценяване за учениците след 7 клас ще са на 15 юни по български и литература, и на 17 юни по математика. Изпитите ще започнат в 9 часа. Това обяви преди минути на брифинг в Министерски съвет просветният министър Красимир Вълчев.

От тестовете по български и литература отпадат въпросите върху „Бай Ганьо пътува“ на Алеко Константинов, „По жътва“ на Елин Пелин и „По жицата“ на Йордан Йовков. Лиричните произведения „Неразделни“ на Пенчо Славейков и „Заточеници“ на Пейо Яворов също няма да бъдат включвани в изпитните варианти за националното външно оценяване. Що се отнася до съдържанието по български език, няма да има въпроси за сложно съставно и сложно смесено изречение.

По математика няма да се включват задачи за неравенства и успоредници.

„За седмокласниците, които в момента на изпита са в карантина, ще се осигури възможност за полагане на изпита след провеждане на PCR тест предходния ден или 36 часа предварително и след отрицателен резултат те ще положат изпитите си в отделно помещение. Към онзи ден те бяха 14“, уточни Красимир Вълчев.

Тази година националното външно оценяване след 4 и 10 клас няма да се провежда. В началото на следващата учебна година ще се направи диагностика, но не във всички училища. Министърът уточни, че оценки на учителите и учениците няма да се поставят, но е необходимо да се направи анализ, тъй като това са първите випуски, които се обучават по новите учебни програми. На този етап МОН не е готово за провеждане на изпити в електронна среда, затова са отложени.

Пешеходците – важни участници в движението

Поради поетапното разхлабване на извънредното положение в Р. България, училищната комисия по БДП изготви презентация, с която да припомни на учениците основни и важни правила при придвижването им като пешеходци. Предлагаме Ви и кратко видео на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, в което са представени кратки съвети за придвижване с електрически тротинетки.

Презентация

юни 2020
П В С Ч П С Н
« май    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930