Съобщения

Спортен успех

Габриела Генчева от 3 „г“ клас и момичетата от спортен клуб по художествена гимнастика „Тракия“ Пловдив взеха участие в държавния шампионат по масов спорт „Гимнастрада“, който се състоя на 18 и 19 май в Арена Шумен. Отборът на Габи спечели второ място и сребърни медали.

Поздравления и пожелания за много бъдещи успехи!

„Еразъм +“

Дни преди най-светлия български празник, колективът на ОУ „Кочо Честеменски“ има причини
за заслужена гордост. Нашето проекто предложение „Учителят е творец, който търси промяната“
бе одобрено и ще получи финансиране от Европейската комисия по програма „Еразъм +“, сектор
„Училищно образование“. Ние получихме 95 от 100 възможни точки и сме на второ място от
одобрените 173 проекто предложения. Десет учители ще участват в структурни курсове и
краткосрочни обучения в 4 европейски държави – Финландия, Исландия, Кипър и Малта, за да
разширят европейските контакти на училището ни, обменят иновативни подходи на обучение и
осигурят знания с европейско измерение на нашите ученици.

ОУ „Кочо Честеменски“ откри „Приказна стая“ за деца със специални образователни потребности

Официални гости на събитието бяха кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, Димитър Ставрев от РУО Пловдив и консултанти от Испания.

На 13.05.2019 г. се състоя официалното откриване на проекта „Приказна стая“, който е иницииран от екипа на ОУ „Кочо Честеменски“ с директор Златка Алдженаби. „Приказна стая“ е специално оборудвано помещение в училището, което ще бъде използвано от децата със специални образователни потребности и техните преподаватели. Стаята беше осветена, след което кметът на „Централен“ г-н Стаменов и старши експертът по организация на средното образование към РУО Пловдив г-н Ставрев символично прерязаха лентата. След официалната част гостите от Испания Лоурдес Ферерас и Маргарита Гарсия – педагогически съветници и консултанти на ученици със СОП от град Леон, Испания проведоха кратка дискусия с домакините относно работата с деца със СОП в България и в Испания.

„Идеята е „Приказната стая“ да наподобява домашната обстановка с отделни обособени пространства: за почивка, за музикални игри, за логопедични упражнения. Закупихме и „Touch  screen“ със специална програма за деца със СОП,“ каза г-жа Алдженаби на събитието. Оборудването и е изцяло финансирано от бюджета на училището за обучението, адаптацията и изграждане на социални умения на шест ученика със СОП. ОУ „Кочо Честеменски“ кандидатства по проект на Община Пловдив “Модернизация на учебния процес“, за да дооборудва стаята с интерактивен под и 3D принтер. „По този начин ще се визуализира учебния материал, което ще улесни усвояването му от учениците,“ допълва екипът на заведението, което тази година ще отбележи 79 години от своето основаване.

 

  

Шампион в леката атлетика от I „в“ клас

На 12 май на едно от най-масовите спортни събития за деца – Атлетическа лига GO! KIDS! на стадион „Васил Левски“,
Ема Мръвкова от I „в“ клас пребори десетки свои връстници и се класира на  I място в дисциплина бягане и скок на дължина от място.
 

Браво, Ема!

IV Клас НВО

Учебна програма на учениците от IV клас за дните, в които ще се провежда НВО /Национално външно оценяване/.

4 „а“ – ТУК
4 „б“ – ТУК
4 „в“ – ТУК
4 „г“ – ТУК

27.05.2019 г. Неучебен ден

Поради провеждане на избори 27 май 2019 г. ще бъде неучебен и неприсъствен за всички ученици и деца от ПГ в ОУ „Кочо Честеменски“, гр. Пловдив. Учебните занятия ще започнат на 28.05.2019 г. от  08.00 часа.

Заповед – ТУК

„Здравословно хранене“

Съвместна работа на учениците от 1 „б“ клас, по проект в часовете по Околен свят и Занимания по интереси на тема: „Здравословно хранене“. Г-жа Стоя Димитрова и г-жа Ивелина Цонева.

Да подадем ръка на деца в нужда

Учениците от I „в“ клас в ОУ „Кочо Честеменски“ с готовност се включиха в акцията „Деца помагат на деца“ на асоциация „Съзидание“, като събираха жълти стотинки, защото вярват, че любовта и помощта възпитават и са най-чистия и красив подарък, с който можем да зарадваме дете в нужда.
Събраните средства бяха предадени с помощта на родителите в един от обявените пунктове от асоциацията в гр. Пловдив. Децата получиха грамота за благородната си постъпка.