Новини

Уважаеми родители,

На място в деловодството на училището всеки ден от 08.00 до 16.00 часа може да се запознаете лично с разпределението по класове на учениците, приети в първи клас за учебната 2019/2020 г. в ОУ „ Кочо Честеменски“, Пловдив.

Запознаване с проверените и оценени изпитни работи по български език и литература, математика и чужд език от национално външно оценяване за VІІ клас

Уважаеми родители,

Редът за запознаване с проверените и оценени изпитни работи по български език и литература, математика и чужд език от национално външно оценяване за VІІ клас е:

  • По български език и литература на 02.07.2019 г. от 09.00 до 17.30 часа в СУ „Васил Левски”, гр. Пловдив, бул. „Шести септември” № 1
  • По математика на 02.07.2019 г. от 09.00 до 17.30 часа в ПГ по електротехника и електроника, гр. Пловдив, ул. „Пещерско шосе“ №26
  • По чужд език на 02.07.2019 г. от 09.00 до 17.30 часа в СУ „Свети Софроний Врачански”, гр. Пловдив, ЖР „Тракия”, ул. „Съединение” №53

Учениците в присъствието на родител или настойник имат право да се запознаят с проверената си изпитна работа /по български език и литература и по математика – сканираната и оценена изпитна работа/, която се предоставя от комисиите за проверка и оценка, след представяне на документ за самоличност и попълнено заявление по образец.

Не се разрешава изнасяне, копиране, преснимане или преписване на изпитните работи или рецензиите/бележките на оценителите.

    Ръководството на ОУ „Кочо Честеменски“ организира факултативно изучаване на предмет Религия за учебната 2019 – 2020 г.

    Моля всички родители на първокласници, които желаят да изучават предмета, да подадат заявления до 05.07.2019 г. в деловодството на училището.

Годишните награди на РУО Пловдив

За пети пореден път Регионално управление на образованието отличи педагогически специалисти от Пловдив и областта за постигнати високи резултати. Плакет, почетна грамота и поздравителен адрес получиха: Христина Христева – старши учител в начален етап и Златка Драгнева – педагогически съветник. Отличията бяха връчени на тържествена церемония в актовата зала в СУ ,,Свети Седмочисленици“ от Началника на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.

 

Клуб „Книгата – моят най-добър приятел“

Краят и на тази учебна година за учениците от 3 „а “ клас завърши с „30 часа бонус“ – участие в занятията на Клуб „Книгата – моят най-добър приятел“.
В рамките на проекта посетихме издателската къща на Божана Апостолова със съдействието на библиотеката към Читалище „Антим I“.

 

 

 

 


Тази година отново посетихме Издателство „Христо Г. Данов“ и училището в къщата на Христо Г. Данов, където проведохме пред родителите и нашата представителна изява.Общуването с книгата бе удоволствие за малките читатели. Впечатленията си от прочетеното съдържание те записаха в „Читателски дневници“.
Интегрираха уменията: изразително четене, преразказ, съчинение на текст по зададена илюстрация, илюстриране на текст, моделиране на епизод от приказка.
Гордея се с талантливите участници в Клуб „Книгата – моят най-добър приятел“!
Г-жа Геленчева

 
 
   
 

 

 

СЪОБЩЕНИЕ

УЧЕНИЦИТЕ ОТ СЕДМИ КЛАС, КОИТО ЩЕ СЕ ЯВЯВАТ НА ИЗПИТ ЗА НВО,  ДА БЪДАТ В ДВОРА НА УЧИЛИЩЕТО НА 17.06.2019г  И 19.06.2019г В 8.30ч.

ВЛИЗАНЕТО В СГРАДАТА НА УЧИЛИЩЕТО ЩЕ БЪДЕ СРЕЩУ ПРЕДСТАВЯНЕ НА СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА И ЛИЧНА КАРТА.

Успяващи деца!

Учениците от 4в клас в ОУ” Кочо Честеменски” постигнаха впечатляващ успех с участието си в
Проект : ”Ботаническа градина – природа в градска среда” на Speedflow Bulgaria, за по-висока възрастова група. Но все пак решиха да участват! Децата написаха есе и впечатлиха с уменията и културата си. Заслужено спечелиха второ, трето място и специална награда за отлично представяне.
Мили деца, винаги опитвайте, успявайте и сбъдвайте мечти!
Класен ръководител: Г-жа Петя Тянева

Държавен отборен шампионат по гребане

Днес-06.06.2019 година, на Гребния канал се проведе Държавен отборен шампионат, на който участваха наши ученици:
Борислав Тодоров-1а клас и Милана Душев Янич-1б клас!
Прекрасни малки гребци! Желаем им здраве и спортни успехи!
Тяхното участие дължим на Виолета Малева-супер спортна баба на Боби, приятелка на семейството на Милана и бивша директорка на спортното училище „Васил Левски“.

Репортер-Радева, която едва се удържаше да не скочи във водата…

Клуб „Готвим здравословно“

Интересно, полезно и вкусно бе посещението на децата от Клуб „Готвим здравословно“ в шоколадова фабрика „Гайо“. С ръководител С. Сърмаджиева