Новини

Спортен успех

Габриела Генчева от 3 „г“ клас и момичетата от спортен клуб по художествена гимнастика „Тракия“ Пловдив взеха участие в държавния шампионат по масов спорт „Гимнастрада“, който се състоя на 18 и 19 май в Арена Шумен. Отборът на Габи спечели второ място и сребърни медали.

Поздравления и пожелания за много бъдещи успехи!

„Еразъм +“

Дни преди най-светлия български празник, колективът на ОУ „Кочо Честеменски“ има причини
за заслужена гордост. Нашето проекто предложение „Учителят е творец, който търси промяната“
бе одобрено и ще получи финансиране от Европейската комисия по програма „Еразъм +“, сектор
„Училищно образование“. Ние получихме 95 от 100 възможни точки и сме на второ място от
одобрените 173 проекто предложения. Десет учители ще участват в структурни курсове и
краткосрочни обучения в 4 европейски държави – Финландия, Исландия, Кипър и Малта, за да
разширят европейските контакти на училището ни, обменят иновативни подходи на обучение и
осигурят знания с европейско измерение на нашите ученици.

Инициатива

Цяла година учениците от 2 „а“ клас събираха пластмасови капачки, които после замениха за детски книжки. Научиха се да рециклират и си обещаха да продължат и през следващата учебна година.

Спортни успехи

Изгряващи звезди

Учениците Мария Игнатова- 2 в клас и Алекс Генев – 2 б клас се класираха на второ място в състезанието ,,Изгряващи звезди“. Пожелаваме им да ни радват с още по- високи успехи!

 

 


Сребърен и бронзов медал

Анита Радулова – 2 б клас спечели сребърен медал – 200 м съчетано плуване и бронзов медал – 200 м свободен стил в Международен турнир ,,Спартак“, гр.Сандански. Гордеем се с теб, Ани! Пожелаваме ти още по-високи успехи! г-жа Христева, г-жа Маркидова и учениците от 2 б клас.

Признание

Станимира Енчева, медицинска сестра в ОУ „Кочо Честеменски“, получи грамота за своята професионална всеотдайност по повод честването на Международния ден на Медицинските сестри – 12 май.

ГРАМОТА

 

ОУ „Кочо Честеменски“ откри „Приказна стая“ за деца със специални образователни потребности

Официални гости на събитието бяха кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, Димитър Ставрев от РУО Пловдив и консултанти от Испания.

На 13.05.2019 г. се състоя официалното откриване на проекта „Приказна стая“, който е иницииран от екипа на ОУ „Кочо Честеменски“ с директор Златка Алдженаби. „Приказна стая“ е специално оборудвано помещение в училището, което ще бъде използвано от децата със специални образователни потребности и техните преподаватели. Стаята беше осветена, след което кметът на „Централен“ г-н Стаменов и старши експертът по организация на средното образование към РУО Пловдив г-н Ставрев символично прерязаха лентата. След официалната част гостите от Испания Лоурдес Ферерас и Маргарита Гарсия – педагогически съветници и консултанти на ученици със СОП от град Леон, Испания проведоха кратка дискусия с домакините относно работата с деца със СОП в България и в Испания.

„Идеята е „Приказната стая“ да наподобява домашната обстановка с отделни обособени пространства: за почивка, за музикални игри, за логопедични упражнения. Закупихме и „Touch  screen“ със специална програма за деца със СОП,“ каза г-жа Алдженаби на събитието. Оборудването и е изцяло финансирано от бюджета на училището за обучението, адаптацията и изграждане на социални умения на шест ученика със СОП. ОУ „Кочо Честеменски“ кандидатства по проект на Община Пловдив “Модернизация на учебния процес“, за да дооборудва стаята с интерактивен под и 3D принтер. „По този начин ще се визуализира учебния материал, което ще улесни усвояването му от учениците,“ допълва екипът на заведението, което тази година ще отбележи 79 години от своето основаване.

 

  

Шампион в леката атлетика от I „в“ клас

На 12 май на едно от най-масовите спортни събития за деца – Атлетическа лига GO! KIDS! на стадион „Васил Левски“,
Ема Мръвкова от I „в“ клас пребори десетки свои връстници и се класира на  I място в дисциплина бягане и скок на дължина от място.
 

Браво, Ема!

Спортен успех

Ученичката от 3 „г“ клас Наталия Славилова спечели 3-то място и бронзов медал на щафета свободен стил на V Международен турнир по плуване „Младост – 2019“, провел се в град Пловдив на 04 и 05 май.

Браво, Нати! Пожелаваме ти много бъдещи успехи!

IV Клас НВО

Учебна програма на учениците от IV клас за дните, в които ще се провежда НВО /Национално външно оценяване/.

4 „а“ – ТУК
4 „б“ – ТУК
4 „в“ – ТУК
4 „г“ – ТУК